Parfymer, Top 5 av världens mest populära parfymer.

Chanel No. 5 by Chanel.
Chanel No. 5 by Chanel.

Parfymer, att försöka bestämma den bästa parfymen är en omöjlig uppgift eftersom alla har olika smak vad de gillar och ogillar. Ett bättre sätt att mäta vilka dofter som är värda att överväga är att ta reda på vilka dofter som har stått tidens prov och har blivit legendariska i sig. Om du undrar vilka märken som har uppnått ikonisk status, följande parfymer de mest populära, klassiska och moderna parfymerna som ligger högst upp på bästsäljarlistorna år efter år.

Chanel No. 5 by Chanel.

Parfymer, Chanel No. 5 by Chanel
Chanel No. 5 by Chanel

Chanel No. 5 by Chanel är den mest kända och mest ikoniska bland parfymerna. 1921 lanserades denna klassiska doft och är fortfarande världens mest sålda parfym, med en flaska såld var 30: e sekund. Chanels oöverträffade användning av kändisar, mest känt Marilyn Monroe, som sa ”Fem droppar av Chanel nr 5.” när hon frågade vad hon bar till sängs) hjälpte till att odödliga Chanel nr 5: s plats i parfymhistoria.

Flowerbomb by Viktor & Rolf

Parfymer, Flowerbomb by Viktor & Rolf
Flowerbomb by Viktor & Rolf

Att säga att Viktor & Rolfs Flowerbomb sedan lanseringen 2005 har varit en framgång är ett enormt understatement. Med sin vackra rosa granat och diamantformade flaska är denna unika doft en explosion av en bukett med toner av te, Bergamot, arabisk jasmin, Cattleya orkidé, freesia och Centifolia Rose och patchouli. Flowerbomb by Viktor & Rolf växer fortfarande i popularitet och är en bästsäljande damparfym i de flesta varuhus.

Yves Saint Laurent Black Opium Eau de Parfum

Parfymer, Yves Saint Laurent Black Opium Eau de Parfum
Yves Saint Laurent Black Opium Eau de Parfum

Yves Saint Laurent Black Opium lanserades 2014 och blev snabbt en enorm hit. Med en antydning av svart kaffe, vita blommor och vanilj är det en ny uppdatering av den ursprungliga Opium. Om du älskar en vaniljunderton, är det väl värt att kolla in, du kommer förmodligen att njuta av det. En annan Yves Saint Laurent-doft som också är mycket populär är den blommiga stilen Yves Saint Laurent Mon Paris Eau de Parfum.

Marc Jacobs Daisy

Parfymer, Marc Jacobs Daisy
Marc Jacobs Daisy

Daisy lanserades 2007 och var Marc Jacobs första doft. Den levereras i en härlig flaska dekorerad med prästkragar på toppen. Ofta beskrivs som fräsch och feminin samtidigt, denna doft förblir konsekvent en bästsäljare år efter år. Den består av fruktiga jordgubbstoner, den gröna aromen av violetta blad och glittrande kryddig rosa grapefrukt, gardenia, delikata violetta, jasminblad, vita träslag, vanilj och mysk.

J’adore Eau de Parfum – Dior

Parfymer, J’adore Eau de Parfum – Dior
J’adore Eau de Parfum – Dior

J’Adore är en doft som skapades 1999 men som förblivit överst på de globala bästsäljarlistorna år efter år sedan lanseringen. Med inslag av ylang-ylang från Comoroöarna, Damask Rose och Sambac Jasmine uppnådde den snabbt legendarisk status. Den levereras i en vacker amforaformad flaska.

Tips! Dessa parfymer går att köpa till rabbaterat pris på Bloomify!

Just nu har vi rabattkod till bloomify, du hittar rabattkod bloomify på denna länk.

Kommentera gärna nedan, vilken är din bästa parfym?

Prenumerera
Notify of
1 Comment
flest röster
nyast äldst
Inline Feedbacks
View all comments
ida
1 year ago

Tack för tipset på vart man kan köpa billiga parfymer 🙂