Att köpa säng online

Vad bör man tänka på när man vill köpa säng online? Ska jag välja en hård eller mjuk säng? Var hittar jag bra priser på säng online? Säng rea?

Hård eller mjuk säng?

Sover du på mage eller sover du på rygg? En hårdare säng passar dig som sover mycket på mage medan den lite mjukare sängen passar bättre för dig som helst sover på rygg.

När du köper sängar online finns det ofta information om hårdhet samt mjukhet beskrivet i produktens beskrivning.

Hur länge varar en säng?

Hur länge en säng håller beror på flera olika faktorer som kvalitet på material samt vilka krav du har på din säng. Rent generellt så räknar man med att man kan behöva byta ut madrassen var 5-10 år men varje säng är unik så tiden kan variera.

 Vad kan jag göra för att sängen ska hålla längre?

Du kan förlänga sängens livstid genom att regelbundet vända på madrassen, på så vis kan du förlänga livslängden för din säng.

Men vilken säng är bäst?

Det går inte att säga vilken säng som är bäst, det beror helt på vad du definierar som en bra säng. Om du tycker bättre om en hårdare säng så är det en hård säng du ska köpa och gillar du en mjukare säng ska du köpa en mjuk säng.

Det viktigaste är att du utgår från dina egna behov och preferenser när du väljer att köpa en ny säng. Det är bara du själv som vet bäst vilken säng du själv föredrar. Så den bästa sängen för dig är den säng som passar dig och din kroppsbyggnad samt vad just du föredrar när det kommer till komfort. Testa dig fram genom att prova olika sängar och sängtyper.

Visste du att vi spenderar ungefär en tredjedel av all vår tid i sängen, så självklart ska du ha en säng som du trivs med!

Olika sängtyper

Kontinentalsängar

Kontinentalsängar

Kontinentalsängar har ofta dubbla madrasslager under bäddmadrassen och därför extra bra följsamhet. Kontinentalsängar med sitt extra djup erbjuder bästa tänkbara komfort och minskar trycket på kroppen vilket ger en skönare känsla och att du vaknar mer utvilad. Läs mer om Kontinentalsängar här!

Ställbara sängar

Ställbara sängar

En ställbar säng kan du med ett enkelt knapptryck hitta ditt favoritläge oavsett om du vill ligga ner eller sitta upp. Om du har ont i ryggen eller känner dig trött i kroppen kan det vara skönt att kunna höja upp fötterna för att låta kroppen slappna av, det finns även ergonomiska fördelar med en ställbar säng. Läs mer om ställbara sängar här!

Ramsängar

En ramsäng är en flexibel sängtyp som passar flera olika behov.
Du läser mer om ramsängar här.

Vi vill tipsa om Sängjätten. Sängjätten samlar de bästa urvalet av sängar från olika varumärken. Sängjätten har funnits sedan starten 1992, och säljer sängar i alla prisklasser men som alla har en sak gemensamt, mest värde för pengarna.

Sängjätten brukar även ha bra rabatter och erbjudanden.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments