10 mest förväntade smarttelefoner 2020

Smarttelefoner har kommit långt, från de små skärmarna långsamma enheter till dagens snabba och smidiga smartphones med stor skärm.

Vissa märken som Samsung och Huawei har också introducerat fällbara enheter medan många märken som Xiaomi arbetar med vikbar teknik.

I år introducerades vi också med 5G-modem och användning av artificiell intelligens för förbättrad prestanda.

Men vad kommer nu? Det här är en intressant fråga eftersom år 2020 kommer att bli ett revolutionerande år för smartphonemarknaden. Med ökad konkurrens arbetar smarttelefonföretagen med mer avancerade och intressanta saker och resultaten har börjat komma.

År 2020 kommer vi att se mer unikt och innovativt designade smartphones med förbättrad programvara och avancerad processor. Smarttelefon-kameran har också kommit långt, och idag kommer telefoner med en flersiktsmodul. Nästa år kommer smarttelefonkameror att öka med mer förbättrade linser.

Apple iPhone X Fold

Samsung introducerade nyligen sin hopfällbara enhet i MWC och det finns nyheter om att Apple också har patenterat sin fällbara smart-telefonteknik. Så det förväntas att vi kunde se Apples första hopfällbara enhet 2020.

Samsung Galaxy Fold 2

Samsung introducerade sin första hopfällbara smartphone år 2019 och de förbereder också sin nästa generations variant.
Trenden med fällbara enheter ökar när Google utvecklar ett effektivt Android OS för hopfällbara smartphones. Samsung Galaxy Fold 2 kan komma med en 6000mAh batterikapacitet och en förbättrad vikmekanism.

Det fanns några problem i utformningen av Galaxy Fold och Samsung kommer att rätta till alla dessa misstag i Fold 2.

Xiaomi Mi Flex

Xiaomi håller på att gå med i listan över märken med fällbara smartphones med Xiaomi Mi Flex. Mi Flex har dubbla skärmar, en stor skärm framtill och en sekundär skärm upptill.

Den har en innovativ design och en avancerad processor till halva kostnaden än andra stora märken. Den kommer att köras på Android 9.0 Pie och förväntas komma med en prislapp på $ 700.

Moto Razr V4

Motorolas Razr clamshell-telefon var en stor hit, på fyra år sålde den 130 miljoner enheter och blev världens bästsäljande clamshell-telefon. Nu kommer Motorola Razr tillbaka men nu med en hopfällbar design och en prislapp på cirka $ 1500!

Apple iPhone XII

Apples senaste smartphone iPhone XR med en LCD-skärm fick ett ljummet svar.
Så i nästa iPhone XII kan vi se OLED-skärmen och 5G-modem. I nästa generation smartphones kommer AI att vara en stor sak och Apple arbetar med en ny serie chips som kallas bioniska chips. Dessa chips är avsedda för att påskynda AI-drivna processer.

Microsoft Andromeda Foldable Phone

Microsoft har enligt uppgift arbetat med en hopfällbar enhet i flera år som har kallats Andromeda och det ryktade om att vi äntligen kunde se det nästa år.
Telefonen har en clamshell-design utan några knappar och kan komma med en pennan som en Surface-bärbar dator. Det kommer att vara en smartphone / surfplatta hybrid med surfplattans funktionalitet genom att vikas ut och en smartphone genom att vikas i hälften.

Nokia 10

Tidigare har vi sett smartphones som Nokia 1020 och Nokia 808 PureView-kamera med unika kamerafunktioner och vissa rapporter säger att vi nästa år kunde se en unik 5G Nokia-telefon som heter Nokia 10.

Läckta foton visar en cirkulär Penta-kamerauppsättning tillsammans med en blixt och en laser-autofokusgivare.

Den kan ha en 20MP frontkamera eller en dubbla kamerainställning. ZEISS Optics får kameralinserna och detta kan vara den bästa kameratelefonen 2020.

Samsung Galaxy S11

Samsung kommer alltid med några intressanta och överraskande saker som det gjorde med Galaxy Fold. Den här gången visar några läckta patentbilder en helt fönsterfri smartphone, Samsung S11.

Xiaomi Mi 10

Xiaomi lanserade sina Mi 9-flaggskeppssmartphones i år och planerar enligt uppgift sin efterträdare Xiaomi Mi 10.
Rykten tyder på att det kommer att ha en förbättrad design med en dubbel frontkamera med minimala hål för mer skärmutrymme och det kan vara företagets första telefon med bak-kamerauppsättningen med fyra linser.

OnePlus 8

OnePlus introducerar nya telefonlinjer varje år sedan lanseringen av OnePlus 1 2014, nyligen avslöjade OnePlus 7 & OnePlus 7 Pro och vi kan förvänta oss en förbättrad OnePlus 8 nästa år.

Det kommer sannolikt att komma i två olika modeller som de tidigare enheterna. Det har troligen en förbättrad kamera och ett större batteri eftersom det kommer att ha en stor skärm. 48MP-kameran i OnePlus-telefoner är inte uppenbart, så vi förväntar oss att nästa gen-telefon kommer med en kamera som kan fånga fina detaljer för en generell bra bildkvalitet.

Vi förväntar oss också att den kommer med en förbättrad HDR-skärm så att användare kan njuta av att titta på och strömma videor till fullo.

Så detta var vår lista över kommande smartphones år 2020 och vi vet att du är lika glada över dessa enheter som vi är. Om du gillade att läsa, låt oss veta vad du tycker om den här avancerade teknologin eller vad du vill se i framtida smartphones.

Kommentera gärna artikeln nedan!


0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments